En godkendt hesteterapeut har gennemført en grundig uddannelse med udgangspunkt i hestens anatomi og biomekanik, bevægeanalyse, muskelanalyse, palpation (manuel undersøgelse af spændingsniveau og bevægelighed i led) samt diverse relevante terapiformer som fremmer bevægelighed og afspænder muskler - herunder:
Hestemassører:
Traditionelle hestemassageteknikker
Andre massageteknikker
Stresspunkter
Triggerpunkter
Pain points
Specialmassage
Trykpunktsmassage
Bindevævsteknikker
Introduktion til sadler samt laserterapi
Grundlæggende ledmobilisering
OBS: Mange hestemassører har deltaget i yderligere efteruddannelseskurser og kan således mere - se nærmere under hver enkelt terapeut på listen.
Fysiurgiske Hesteterapeuter
En fysiurgisk hesteterapeut har en lidt større værktøjskasse end en hestemassør og har således et større udvalg af teknikker, som terapeuten kan gøre brug af for at optimere bevægeligheden hos din hest.
-Traditionelle hestemassageteknikker
-Andre massageteknikker
-Stresspunkter
-Triggerpunkter
-Pain points
-Specialmassage
-Trykpunktsmassage
-Bindevævsteknikker
- Kranio sakral terapi
- Avanceret ledmobilisering
- Laserterapi
- Akupressur
Desuden har alle fysirugiske hesteterapeuter modtaget undervisning i supplerende viden omkring træning/genoptræning, sadler, bidtilpasning, tænder, ernæring og hove.
Og hvad betyder det så?
Godkendte hesteterapeuter arbejder ikke kun med en terapiform, men tilrettelægger et forløb og kombination af forskellige teknikker alt efter hvad din hest har brug for. Her finder du en kort gennemgang over de overordnede terapiformer vi arbejder med:
Massage
Grundstenen i vores arbejde er hestemassagen. Uanset hvilken udfordring din hest måtte have, vil vi inkludere massage, som løsner muskelspændinger, blødgør muskulaturen og hjælper med at frigive affaldsstoffer. Selv små muskelspændinger kan have betydning for hestens bevægelse og præstation, hvilket betyder, at massage i sig selv kan gøre en stor forskel for hestene. I de fleste tilfælde vælger vi at supplere massagen med et eller flere af vores andre redskaber.
Kranio Sakral Terapi
I kranio sakral terapi påvirker vi fortrinsvist kranieknoglerne, samt korsbenet. Vi arbejder med blide stræk og tryk, der afspænder knoglerne i forhold til hinanden. Disse meget blide påvirkninger er rigtig gode til sensitive heste, som let stresser op ved hårdere tryk. Kranio sakral terapi kan bruges over alt på kroppen og har også en afspændende effekt på muskler, sener og ledbånd.
OBS. Kun nogle af hestemassørerne har efteruddannelse i kranio sakral terapi - dette er ikke standardindhold i deres uddannelse.
Ledmobilisering
Ledmobilisering må ikke forveksles med kiropraktik eller andre manipulationsformer. Ledmobilisering er blidere teknikker, som gennem bevægelse af hestens knogler og led, kan afhjælpe låsninger eller nedsat bevægelig i led. Ved større problemstillinger, som ligger ud over ledmobliseringens evner, henviser vi gerne til dyrlæge.
OBS: Alle fysiurgiske hesteterapeuter har gennemgået dybdegående uddannelse i ledmobilisering, mens det kun indgår på grundlæggende niveau i hestemassøruddannelsen. Nogle hestemassører har taget efteruddannelse i avanceret ledmobilisering.
Laserterapi
Alle hesteterapeuter er også uddannet i brug af laserterapi, men ikke alle terapeuter har laserudstyr til rådighed. Laserterapi er en meget effektiv terapiform, som virker smerte- og inflammationsdæmpende.
Laserterapi virker ved at sende en speciel type lys ind i cellerne. Når laser-lyset rammer de celler, som ikke arbejder optimalt, optimerer kroppen dens egen udrensnings- og ophelingsproces.
Vores fornemste opgave er at hjælpe dig og din hest hvor vi kan, og at sige fra, når vi ikke har tilstrækkelige redskaber til at kunne gøre noget for jer